9 Ağustos 2008 Cumartesi



KANDİL SİMİDİ

Mazemeler:1 paket 250 gr oda sıcaklığında margarin
2 adet yumurta sarısı(beyazı üzerine sürülecek)
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı sirke(ben limon suyu kullandım)
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvıyağ(ben zeytinyağı kullandım)
2 çay kaşığı mahlep
Aldığı kadar un
Susam
Yapılışı:
Bütün mazemeleri karıştırıp yavaş yavaş un ilave ederek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.Küçük kalkalar veya kurabiye kalıplarıyla şekillendirip önce yumurta akına daha sonra susama batırıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.200 derecelik fırında hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.simitlerimiz piştikten sonra fırını kapatın fırın telinde soğuduktan sonra simitleri servis tabağına alın.Afiyet olsun:d

Hiç yorum yok: